Normal_onderhandelen

De cao-partijen in het voortgezet onderwijs hebben weer met elkaar om de tafel gezeten voor een nieuw cao. De VO-raad, CNV Onderwijs en FvOv hebben in dit overleg naar elkaar uitgesproken een goede basis te zien voor een nieuwe cao. Dit vooral door het ondertekende loonruimteakkoord. Dat meldt de VO-raad.

De VO-raad benadrukt zo snel mogelijk tot een breedgedragen onderhandelingsresultaat te willen komen in een constructief overleg. De raad heeft de agenda, zoals eerder met de vakorganisaties is gedeeld, ingekort. Wat er onder meer nog in de agenda staat is de uitwerking van het convenant Leerkracht: de periodieke doorgroei koppelen aan een gesprekscyclus. Ook wil de raad in een gezamenlijke studie naar de WWZ laten kijken. 

Volgens de raad is de positie van de FNV-bonden aan de cao-tafel lastig, omdat FNV het loonruimteakkoord niet heeft ondertekend en zich verzet tegen de afspraken. Het akkoord zou juist kansen bieden voor een nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs. Zo komt er 5,05 procent plus 50 euro loonruimte beschikbaar bovenop de 1,2 procent loonsverhoging van vorig jaar. Wel moeten de afspraken uit het akkoord nog in de cao voortgezet onderwijs worden vastgelegd voordat er tot uitbetaling over kan worden gegaan.

© Nationale Onderwijsgids