Normal_normal_slachtoffer_mishandeling_vrouw_denken_ziek_zwart

Op een basisschool in Den Haag hebben ouders een kleuterjuf ernstig mishandeld. Het kind is geschorst en de ouders hebben een schoolpleinverbod opgelegd gekregen. De ouders zijn na het incident door de politie aangehouden en verhoord. Dat meldt Omroep West.

De juf van de Annie M.G. Schmidtschool werd maandagochtend tijdens haar pauze opgewacht door de ouders van het kind. Zij namen haar mee naar een leeg klaslokaal en sloegen haar in elkaar. De juf is ook bedreigd door de vader van het kind. Volgens de directrice van de school, Rubi Hendriks, is de juf zowel fysiek als verbaal mishandeld. Wat de aanleiding van de mishandeling is, weet de school niet. Het kind zat pas een week op school. “Wij kenden het kindje en de ouders nog niet heel erg goed. Tot gisteren is er geen reden geweest om te denken dat er iets zou zijn dat niet in de haak was”, aldus Hendriks.

De mishandelde leerkracht is behoorlijk aangeslagen en zit thuis. De moeder van het kind is inmiddels vrijgelaten, de vader zit nog vast. 

© Nationale Onderwijsgids