Logo_logo
De School voor Hogere Politiekunde en Kennis & Onderzoek heeft besloten om Otto Adang aan te stellen als academisch decaan voor de Master of Science in Policing. Adang moet ervoor gaan zorgen dat de master Policing op academisch niveau is en blijft. Dit meldt de Politieacademie. 
Momenteel werkt Adang bij de Politieacademie als lector Openbare Orde & Gevaarbeheersing. Huidige decaan van de master, Monica den Boer, legt haar functie neer. Adang zal bijgestaan worden door Guus Meershoek, een lector politiegeschiedenis. 
 
Adang wordt verantwoordelijk over het niveau van de inhoud van de master. Hij zal daarnaast gaan over de samenhang van het programma en de coördinatie van academisch input van bijvoorbeeld de docenten. De master Policing wordt uitgevoerd in samenwerking met Canterbury Christ  Church University.
 
Adang: "Ik wil graag bevorderen dat deze WO-master, die uniek is in Europa, dé opleiding is voor politiemensen die op academisch niveau willen kunnen reflecteren op strategische politiefuncties in een internationale context"
 
© Nationale Onderwijsgids