Normal_onderwijs__klas_les_martijn_9219

Tot 1 september kunnen onderzoekers of consortia van onderzoekers en onderwijsprofessionals zich nog aanmelden om in aanmerking te komen voor de NRO-VOR-Praktijkprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse onderzoeker wiens onderzoek is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid. Zo draagt dit onderzoek bij aan de vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Dat met het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

De prijs onderstreept het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk. NRO en VOR willen onderzoekers stimuleren om te streven naar kennisbenutting, en onderwijsprofessionals stimuleren om gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek en producten die daarop zijn gebaseerd. Tijdens het NRO-congres op 4 november wordt de prijs die 2.000 euro bedraagt uitgereikt.

Uit alle inzendingen zal een deskundige jury drie kandidaten nomineren. De drie genomineerden presenteren zich op het NRO-congres met een pitch of video van vijf minuten. Het publiek van onderwijsprofessionals beslist uiteindelijk wie de winnaar wordt. Deelnemers moeten voor aanmelding aan een aantal voorwaarden voldoen, deze zijn te vinden op de website van de NRO, hier staat ook het aanmeldingsformulier.

© Nationale Onderwijsgids