Normal_wetenschap_onderzoek_microscoop

Achtentwintig recent gepromoveerde wetenschappers van de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en het Hubrecht Instituut hebben van NWO een Veni-subsidie gekregen. De jonge onderzoekers krijgen ieder maximaal 250.000 euro waarmee ze gedurende drie jaar een eigen onderzoek kunnen uitvoeren. Dat meldt de Universiteit Utrecht.

In totaal kende NWO 161 Veni-beurzen toe aan Nederlandse onderzoekers. Zij krijgen het geld vanwege hun talent voor het doen van vernieuwend wetenschappelijk onderzoek en zijn vrij om hun onderzoeksonderwerp te kiezen. Hoewel de Veni-onderzoekers aan het begin van hun carrière staan, hebben ze al wel aangetoond dat zij een groot talent hebben voor het doen van wetenschappelijk onderzoek. Veni-onderzoekers zijn maximaal drie jaar geleden gepromoveerd.

De Veni-subsidie maakt onderdeel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO, bestaande uit Veni, Vidi en Vici. Hiermee biedt NWO wetenschappers in verschillende stadia binnen hun carrière de mogelijkheid om grensverleggend onderzoek te doen.

© Nationale Onderwijsgids