Logo_onderwijscooperatie_logo

Het Lerarencongres wat dit jaar het thema 'Samen nieuwsgierig' heeft, begint steeds meer vorm te krijgen. Op de oproep voor docenten die een workshop of lezing willen geven, hebben ruim 150 leraren gereageerd. De lerarenredactie heeft daaruit 100 workshops geselecteerd die een plek krijgen in het programma van het congres. Dat meldt de Onderwijscoöperatie.

Er zijn tijdens het Lerarencongres 2015 onder andere lezingen van Aleid Truijens, auteur en columniste voor de Volkskrant, Mark Mieras, wetenschapsjournalist, en Wim Daniëls, onder andere bekend van zijn boeken over taal, jongerenromans. Stichting LeerKRACHT zal twee workshops geven: 'Verbeter je les samen met leerlingen' en 'Verminder je werkdruk en verbeter toch je lessen'. Dit jaar worden worden er ook een aantal masterclasses gegeven.

De LerarenKamer is dit jaar ook weer aanwezig met een programma voor startende leraren. Andere onderwerpen die op het Lerarencongres aan bod komen zijn: Hoe kun je met muziek taalvaardigheid bevorderen? Hoe wordt de dag aangenaam voor het kind met ASS, de leerkracht en de klasgenootjes? En wat is het profiel van een mediacoach en werkt het? Voor meer informatie over het voorlopige programma en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van de Onderwijscoöperatie. 

© Nationale Onderwijsgids