Normal_uva_amsterdam_business_school

De actiegroepen Rethink UvA, Humanities Rally, University of Colour en De Nieuwe Universiteit die al maandenlang actievoeren tegen het beleid van de Universiteit van Amsterdam (UvA) roepen nu om volledige openheid in het declaratiegedrag van het bestuur. Aanleiding is een onkostenoverzicht dat RTL Nieuws deze week publiceerde. Hieruit bleek dat grote universiteiten declaratieregels omzeilen. Dat meldt Parool.

De actiegroepen roepen het bestuur nu op in een brief om volledige openheid in het declaratiegedrag te geven. In het onkostenoverzicht was te zien dat het bestuur van de UvA dure groepsreizen declareerde, ook werden er voor 324.000 euro aan ritten met chauffeur gemaakt en werd acht keer het maximumbedrag voor overnachtingen in hotels overschreden.

In de brief schrijven de groepen dat aan 'ongeoorloofd en ongepast declareergedrag onmiddellijk en met terugwerkende kracht een einde moet worden gemaakt'. De protestgroepen hebben het bestuur uitgenodigd voor een bijeenkomst in de hal van het Maagdenhuis, die eerder bezet was door protesterende studenten, om meer duidelijkheid te geven over de declaraties.

© Nationale Onderwijsgids