Normal_vrouwe_justitia_justitie_recht

Een leraar uit Eindhoven moet zicht vanmiddag voor de rechter verantwoorden, omdat hij een verhouding zou hebben gehad met in ieder geval één leerlinge. De voormalig natuurkundeleraar van het Bisschop Bekkerscollege heeft toegegeven dat hij een relatie had met een toen 15-jarige leerlinge. Dit meldt het ED.

De schoolleiding van de school had beschuldigingen te horen gekregen en heeft daarop de feiten onderzocht. De docent gaf de relatie meteen toe. De school heeft hierop meteen aangifte gedaan bij de politie en de ouders ingelicht. Vanwege de 'ongewenste relatie' heeft de school in november de docent op staande voet ontslagen. “Wij accepteren niet dat een docent en een leerling een relatie aangaan. Dat past niet en dat hoort niet. Een leraar dient het voorbeeld te geven. Je bent iemand die zich dat moet realiseren”, zegt Martin van den Berg, directeur van de school.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er sprake van ontucht met een aan de docent zijn zorg toevertrouwde minderjarige. Het OM had ook in februari bekend gemaakt dat er sprake zou zijn van een tweede verhouding. Volgens de voormalige docent stemden beide meisjes toe. "Dat een docent en een leerling verliefd zijn, met dat leeftijdsverschil, dat kan al niet. Als het om twee minderjarige leerlingen gaat, is dat pedofilie", zegt Van den Berg. "Dat maakt veroordeling alleen maar makkelijker." 

© Nationale Onderwijsgids