Normal_duurzaam

Prof. dr. Pim Martens van de Universiteit Maastricht is benoemd tot lid van de Internationale Raad van Advies van de universiteit van Tokio. De adviesraad houdt zich bezig met vraagstukken rond het masterprogramma van 'duurzame' wetenschap, ofwel het Graduate Program in Sustanability Science (GPSS). De raad werd opgericht ter gelegenheid van het derde internationale GPSS symposium dat op 19 en 20 januari in Tokio plaatsvindt. Dit meldt Maastricht University.

GPSS begin in 2007 als interdisciplinaire masteropleiding van de Graduate School of Frontier Sciences van de Japanse universiteit. De adviesraad heeft als taak het programma verder te ontwikkelen. De leden zullen zich buigen over het herzien van het curriculum en de onderwijsactiviteiten en ook zullen zij ideeën formuleren over de toekomstige richting van de opleiding op het gebied van pedagogiek, onderliggende educatieve concepten en andere educatieve kwesties in duurzame ontwikkeling.

Pim Martens is hoogleraar Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit Maastricht en Leuphana University Lüneburg in Duitsland. Daarnaast is hij directeur en oprichter van de Maastricht University Graduate School of Sustainability Science (MUST).

© Nationale Onderwijsgids