Normal_jet_bussemaker

Minister Jet Bussemaker is op zoek naar kandidaten voor de LHBT-innovatieprijs 2015. De prijs elke twee jaar toegekend aan een persoon groep of instelling die zich inzet voor verbetering van de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mannen en vrouwen en transgender personen (LHBT’s) in de samenleving. De LHBT-innovatieprijs 2015 staat in het teken van ‘Acceptatie en veiligheid van LHBT jongeren’.

De LHBT-innovatieprijs 2015 staat in het teken van ‘Acceptatie en veiligheid van LHBT jongeren’. Kandidaten kunnen worden voorgedragen via een speciaal nominatieformulier. Voordragen kan tot en met Valentijnsdag 2015, waarna de jury in beraad gaat. De jury bestaat uit voorzitter Barbara Barend, Saskia Keuzenkamp, Monique Samuel, Johan Kenkhuis en Winfried Baijens. 
 
Bussemaker deed haar oproep op afgelopen vrijdag op de zogenaamde Paarse Vrijdag. Die dag droegen leerlingen en docenten van meer dan 500 mbo en middelbare scholen paarse kleding, om hun LHBT klasgenoten en collega's te steunen. 
 
Met het uitreiken van de LHBT-innovatieprijs onderstreept het kabinet het belang dat zij hecht aan verbetering van de acceptatie van deze groep in de Nederlandse samenleving en daarbuiten. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €1.000 en een kunstobject. Eerdere winnnaars zijn Ahmed Marcouch (2011) en Döne Fil (2013) vanwege hun inspirerende bijdrage aan de emancipatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. 

© Nationale Onderwijsgids