Logo__cid_image003_jpg_01cff443

Vnadaag installeert Windesheim Michiel Steeman als lector Supply Chain Finance. Het lectoraat richt zich de komende jaren op Supply Chain Finance als middel voor grote bedrijven om hun keten te versterken en als alternatieve financieringsvorm voor het MKB. Ook onderzoekt het lectoraat de rol die Supply Chain Finance kan spelen in de financiering van bedrijfsactiviteiten in ontwikkelingslanden. Dit meldt Windesheim. 

Michiel Steeman is grondlegger en voorzitter van de wereldwijde Supply Chain Finance Community, waarin hij onderzoeksactiviteiten rond ketenfinanciering bij elkaar brengt. Ook is hij projectleider van het researchconsortium SCF 2.0 waarin verschillende universiteiten en grote bedrijven participeren.
 
Waar de focus van Supply Chain Finance tot noch toe vooral gericht is op grote bedrijven, richt het lectoraat van Windesheim zich ook op de toepassing van Supply Chain Finance in het MKB. MKB-bedrijven lopen namelijk financiële slagkracht mis doordat afnemers lange betalingstermijnen aanhouden. Hierdoor staat hun werkkapitaal onder druk en worden groei en innovatie gefrustreerd. Ketenfinanciering is noodzakelijk, volgens Michiel Steeman.
 
© Nationale Onderwijsgids