Logo_primair_onderwijsraad_po-raad_logo

De PO-Raad is blij met de uitkomsten van het onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs naar de kwaliteit van het basisschooladvies. Basisscholen nemen het schooladvies zeer serieus, zo concludeert de inspectie. De scholen geven ook goede adviezen. Dit meldt de PO-Raad. 

De onderwijsinspectie heeft wel enkele verbeterpunten aangekaart. De PO-Raad schrijft dat deze aanbevelingen meegenomen worden in de handreiking over het opstellen van een passend schooladvies. Half oktober komt deze handreiking beschikbaar via een website die de PO-Raad en VO-raad gezamenlijk lanceren: wwww.nieuweregelgevingovergangpo-vo.nl. 

Rinda den Besten, voorzitter PO-Raad: “We wisten al dat basisscholen zorgvuldig omgaan met de advisering van de leerlingen in groep 8 voor hun vervolgonderwijs, maar het is heel fijn dat dat nu ook met onderzoek van de inspectie is vastgesteld. Natuurlijk zijn er verbeteringen mogelijk, maar als we zien dat de meeste leerlingen een goed advies krijgen, dan is dat pluim voor het basisonderwijs en voor alle mensen die daar werken. Complimenten!”
 
De inspectie concludeert daarnaas tin het rapport dat hoge verwachtingen de leerlingen stimuleren om een goed niveau te halen. “Dit laat zien dat het echt loont als we ons inzetten om het beste uit elk kind te halen," aldus Den Besten. "Dat is wat we zo graag willen. Dit is een steun in de rug voor de ambities van het primair onderwijs.”
 
 
© Nationale Onderwijsgids