Normal_studenten_buitenlandse_onderwijs_leerlingen

Ongeveer dertig uitgeprocedeerde asielzoekers hebben zich aangemeld voor het eerste college van de We Are Here Academy in Amsterdam. Het college ging over de geschiedenis van protestbewegingen en werd verzorgd door docent Ernst van den Hemel van de Universiteit Utrecht. Dat meldt het Parool.

Mensen uit onder meer het zogenoemde Vluchtgebouw en de Vluchtgarage in Amsterdam kunnen in het komende collegejaar gratis zestien modules volgen aan de We Are Here Academy. Deze school werkt vanuit de overtuiging dat iedereen recht heeft op onderwijs. De colleges worden op vrijwillige basis gegeven door docenten van verschillende universiteiten en hogescholen. In de collegereeks komen thema's aan bod als asielrecht, politicologie, debattechniek en grafisch ontwerpen.
 
Volgens initiatiefnemer Savannah Koolen is de We Are Here Academy nog in gesprek met meerdere onderwijsinstellingen in de hoofdstad over een vast onderkomen. De verwachting is dat er in het komende schooljaar ongeveer 100 studenten op de colleges af zullen komen. De academie wist door middel van crowdfunding in de afgelopen weken bijna 3500 euro op te halen.
 
© Nationale Onderwijsgids