Logo_logo_eur_erasmus_school_of_economis

De School of Economics van de Erasmus Universiteit in Rotterdam is twee hoogleraren rijker. De universiteit benoemde zowel Patrick Verwijmeren als David Veenman vanwege het Erasmus Trustfunds, zo meldt de universiteit.

Verwijmeren is benoemd tot hoogleraar Corporate Finance aan de Erasmus School of Economics. Hij zal een leidende rol gaan spelen binnen de sectie en deze helpen verder uit te bouwen. Zijn onderzoek behelst de optimale kapitaalstructuur voor ondernemingen. Voor zijn werk ontving Verwijmeren al belangrijke onderzoekssubsidies en prijzen, waaronder de NWO Vidi-subsidie.

Veenman was tot voor kort universitair hoofddocent aan de economische faculteit. Hij is nu benoemd tot bijzonder hoogleraar Financiële Verslaggeving en Bedrijfswaardering. Hij zal leiding gaan geven aan het Financial Accounting onderzoek van de vakgroep. Ook zal hij leiding gaan geven aan de sectie Accounting, Auditing en Control. Veenman doet onderzoek naar de rol van financiële verslaggeving en andere informatievoorziening in de waardering van beursgenoteerde bedrijven.

© Nationale Onderwijsgids