Normal_images__3_

De Vrije Universiteit Amsterdam reikt jaarlijks de Onderwijsprijs uit aan een docent die zich sterk heeft ingezet voor de verbetering van het onderwijs. Alle faculteiten kunnen een docent voordragen. De VU heeft 3 docenten genomineerd voor de VU Onderwijsprijs van 2014. Dit meldt de VU. 

Een onafhankelijke commissie, bestaande uit een Universitaire Studentenraadlid (USR), studenten en de winnaar van de Onderwijsprijs van vorig jaar, besluiten uiteindelijk welke docent de prijs gewonnen heeft. De volgende 3 docenten zijn genomineerd:
 
Meindert Flikkema
Flikkema is universitair hoofddocent Innovatiemanagement aan de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. Hij geeft goed georganiseerde en inhoudelijk goede colleges op een interactieve wijze. Meindert is een motiverende en enthousiaste docent. 
 
Hans de Moel
Docent en onderzoeker aan de Faculteit Aard- en Levenswetenschappen. De Moel is gespecialiseerd op het gebied van ruimtelijke analyses, water management en overstromingsrisico’s. Hans is erg enthousiast in het doceren van vakken en is een zeer toegankelijke en betrokken docent.
 
Sonja Zweegman  
Internist-hematoloog, professor en hoofd van de afdeling Hematologie van de Faculteit der Geneeskunde. Sonja organiseert veel voor studenten, weet veel over haar vakgebied en combineert dit uiterst goed met haar passie voor onderwijs. 
 
© Nationale Onderwijsgids