Normal_steiger-8833___fotostudiowierd

Praktijkschool De Steiger is door de gemeente Lelystad overgedragen aan de Eduvier Onderwijsgroep. Wethouder Elly van Wageningen overhandigde een ludieke sleutel aan bestuurder Els van Doorn van Eduvier. De Steiger is een school voor leerlingen tussen 12 en 20 jaar die, ook met extra zorg, geen regulier diploma in één van de leerwegen van het vmbo kunnen halen. Dit meldt de gemeente Lelystad. 

Lelystad geen schoolbestuur meer
De Steiger is de laatste openbare school in Lelystad die vanuit gemeentelijk bestuur wordt overgedragen aan een schoolbestuur. Wethouder Elly van Wageningen: “Ik ben er trots op dat het gelukt is De Steiger onder te brengen bij zo’n passend schoolbestuur. In dat proces hebben ook de medezeggenschapsraden van beide scholen een positieve rol gespeeld. Eduvier is zowel financieel als kwalitatief gezond en de beroepscultuur van de Eduvier onderwijsgroep staat dicht bij die van De Steiger. Ik heb er alle vertrouwen in dat De Steiger bij Eduvier in goed handen is.”
 
Raakvlakken
De leerlingen hebben verschillende raakvlakken, zo is  opleiden naar een plaats op de arbeidsmarkt voor veel leerlingen vaak het hoogst haalbare. Zo is De Steiger een school voor leerlingen tussen 12 en 20 jaar die, ook met extra zorg, geen regulier diploma in één van de leerwegen van het Vmbo kunnen halen, en biedt de Eduvier Onderwijsgroep gespecialiseerd onderwijs en onderwijsondersteuning voor kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar met ernstige gedragsproblemen of psychiatrische stoornissen. 
 
© Nationale Onderwijsgids