Normal_summit_high_school_science_teacher_john_shipley

CNV Onderwijs wil dat het mogelijk wordt voor onderwijsinstellingen om bij gelijke geschiktheid voorrang te geven aan mannen in de werving van docenten. Daartoe moet de Nederlandse wet aangepast worden. Het is nu alleen mogelijk om vrouwen, allochtonen en gehandicapten positief te discrimineren. Dit meldt CNV Onderwijs. 

Dit stelt Joany Krijt, vicevoorzitter van CNV Onderwijs, woensdag in het televisieprogramma EenVandaag. In de afgelopen tien jaar daalde het aantal mannen in het basisonderwijs van 22 naar 15 procent. 
 
Krijt: “Ik ben een voorstander van divers samengestelde teams, omdat uit onderzoek blijkt dat die beter functioneren. Als dan blijkt dat er op sommige scholen geen of slechts een enkele man werkt moet het mogelijk zijn om daar in de werving iets aan te doen. De wet is bedoeld om diversiteit te bevorderen, maar bereikt dat niet bij tekorten aan mannen. Scholen die de voorkeur hebben voor een man, omdat het team bijvoorbeeld uit alleen vrouwen bestaat, mogen dat volgens de wet niet kenbaar maken.”
 
© Nationale Onderwijsgids