Normal_leather_official_bag

Bijna 20 docenten en ondersteuners werkzaam bij de Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken moeten op een andere locatie gaan werken. Zij kunnen niet langer bij het College Den Hulster blijven, maar moeten in plaats daarvan naar één van de twee andere middelbare scholen van de gemeenschap. De oorzaak is leerlingkrimp. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond. 

Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen, aldus collegevoorzitter Henk van den Heuvel. Er hebben zich ongeveer 70 minder leerlingen aangemeld bij het College Den Hulster dan vorig jaar. Daardoor moeten 20 van de 170 docenten en ondersteuners naar een andere locatie. De andere twee scholen groeien nog. 
 
“Het gaat om ongeveer 16 fte aan docenten en 4 fte aan ondersteuners,” vertelt Van den Heuvel. Deze medewerkers zullen op het Valuascollege of het Blariacumcollege aan de slag moeten. 
 
Het bestuur gaat momenteel na welke medewerkers vrijwillig over willen stappen. “We kijken per sectie. Ook wordt er aan oudere medewerkers op alle scholen gevraagd of ze met keuzepensioen willen of bijvoorbeeld tijdelijk minder willen werken. Sommige docenten zeiden dat ze daar wel aan toe zijn. Met dit soort ingrepen komt er ruimte vrij op andere plekken,” aldus Van den Heuvel. Wanneer dit geen oplossingen biedt zal er gekeken gaan worden wie als laatste per vak er bij gekomen is.  
 
© Nationale Onderwijsgids