Normal_pesten_jongens_onherkenbaar

Een leraar van Openbare Basisschool West in Capelle aan de IJssel is anderhalve week geschorst geweest omdat hij een pestende jongen stevig bij de arm heeft gegrepen. De schooldirecteur voelde zich gedwongen tot de schorsing omdat de politie en het OM onderzoek deden naar het incident. Vandaag mag de leerkracht weer voor de klas staan. Dat meldt het AD.

De leraar van OBS West zou twee kinderen van 8 en 9 jaar te hulp zijn geschoten die werden lastig gevallen door een groep kinderen van 10 tot 14 jaar. De leraar sprak de pestende kinderen aan op hun gedrag en heeft daarbij een van de kinderen stevig bij de arm gepakt.

In een brief aan de ouders zegt de directeur het “buitengewoon bewonderenswaardig” te vinden dat de docent opkwam voor de kinderen. Tegelijk keurt hij het moment dat de leraar het kind vastpakte nadrukkelijk af.

De leerkracht heeft het betreffende kind zijn excuses aangeboden in een brief. Hierdoor is voor het politie en het OM de zaak afgedaan en mag de leraar weer lesgeven. De Algemene Onderwijsbond (AOb) reageert verbijsterd op het optreden van de directeur van OBS West. “Te gek voor woorden,” zegt woordvoerster Liesbeth Verheggen van AOb. "Ik vind dat alle leerkrachten honderd procent zeker moeten zijn dat de schoolleiding en het bestuur honderd procent achter hen staan in dit soort gevallen.”

© Nationale Onderwijsgids