Verfactie, geverfd wegdek, kunst

MAASTRICHT - Een groep oud-studenten die tijdens het WK wielrennen vorig jaar het wegdek had beschilderd en begeleiders die hiervan op de hoogte waren, hebben hierover een half jaar gezwegen. Dat meldt de NOS.

Het verven van het wegdek bleek de volgende dag tot onveilige situaties te leiden, nadat auto's over de verf reden en deze over het hele wegdek verspreidden. De organisatie besloot tot een snelle schoonmaakactie die de gemeente en provincie ruim 100.000 euro kostte. Daarom deed de provincie Limburg aangifte van het voorval en werd er een onderzoek ingesteld.

De oud-studenten en medewerkers van de hogeschool besloten door de commotie te zwijgen over hun betrokkenheid bij het voorval. Omdat er echter een factuur voor de kosten van de verfactie door de hogeschool werd verstuurd, kwam de waarheid aan het licht. Een ambtenaar van de provincie bleek 5.000 euro subsidie te hebben vrijgesteld voor het project. De provincie onderzoekt momenteel of de ambtenaar aansprakelijk kan worden gesteld voor het voorval, waarbij ook het OM is geïnformeerd.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem