twitter docenten onderwijsbond

UTRECHT - In Nederland versturen anderhalf miljoen mensen wel eens een tweet. Wat beweegt docenten om via Twitter informatie wereldkundig te maken? En wat levert hen dat op? Op de website van de Algemene Onderwijsbond (AOb) vertellen vier leerkrachten over hun Twitterleven.

  • Anita Bracke is remedial teacher en intern begeleider op basisschool De Klinkert in Oudenbosch. Ze heeft 315 followers en twittert sinds 2010. Vooral voor de gezelligheid.
  • Arjan van der Meij, docent vmbo-t/havo/vwo aan Christelijk College De Populier in Den Haag, heeft al ruim twintigduizend tweets verstuurd. Contact met leerlingen via Twitter ziet hij niet zitten.
  • Jacqueline Parijs werkt als leerkracht op jenaplanschool De Lanteerne in Nijmegen. Op Twitter volgt ze veel collega-leraren van andere scholen. Ze raadt andere leerkrachten Twitter zeker aan.
  • Erwin van Bergen is docent wiskunde en natuur/scheikunde op het Maerlant College in Brielle. Hij is een van de weinige leraren van zijn school die twitteren. Van Bergen gebruikt Twitter vooral om informatie uit te wisselen.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres