Normal_lintje_ridder_koninklijke_onderscheiding

ROTTERDAM – Vorige week donderdag is prof.dr. Frans Rutten benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Rutten verdiende deze titel vanwege zijn grote wetenschappelijke verdiensten met betrekking tot de ontwikkeling van de (inter)nationale gezondheidseconomie.

Demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Edith Schippers spelde Rutten de onderscheiding op voorafgaand aan zijn afscheidscollege als hoogleraar Gezondheidseconomie bij het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als blijk van waardering ontving Rutten tevens de Ad Fontes penning uit handen van rector magnificus prof.dr. Henk Schmidt en de Erasmus MC penning, overhandigd door prof.dr. Huib Pols.

Het is niet toevallig dat prof.dr. Frans Rutten als hoogleraar afscheid nam tijdens het tweede lustrumsymposium van het iBMG met als thema ‘gepast zorg en gepast gebruik’. Dit thema loopt als een rode draad door het werk en de carrière van Rutten. Hij geldt als een van de belangrijkste grondleggers van de gezondheidseconomie in Nederland en daarbuiten. Rutten geniet internationaal aanzien als een van de meest geciteerde gezondheidseconomen en is veelgevraagd als (bestuurs)lid of adviseur van diverse voorstaande instituties.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen