Normal_onderwijs_algemeen_rekenen_school

MEPPEL – Op het Drenthe College, locatie Werkhorst in Meppel, wordt vol spanning uitgekeken naar de finale van de verkiezing van Leraar van het jaar 2012 aanstaande zaterdag in Amsterdam, zo meldt De Stentor. Tijdens een bijeenkomst in het kader van Dag van de Leraar zal mbo-docent Verpleegkunde Thea Nieuwenhuis te horen krijgen of ze zich een jaar lang beste docent van Nederland mag noemen.

Eerder dit jaar werd Nieuwenhuis al onderscheiden met de waarderingsprijs van haar opleidingsinstituut. In navolging daarop werd ze namens het Drenthe College voorgedragen voor de landelijke verkiezing voor Leraar van het jaar 2012. Het bestuur roemt haar vanwege de centrale en inspirerende rol die zij in het onderwijsteam vervult.

Landelijk zijn er voor deze nominatie meer dan duizend aanmeldingen binnengekomen. Nieuwenhuis, die tot voor kort nog een functie in het ziekenhuis bekleedde, behoort tot de laatste drie.

Het is niet voor het eerst dat docenten van het Drenthe College een gooi doen naar de titel. In 2010 en vorig jaar waren twee docenten van de Drentse onderwijsinstelling doorgedrongen tot de top drie.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen