Normal_docent_leraar_college_zaal

HARDERWIJK - De diversiteit in de zorg groeit. Zorginstellingen zullen de komende jaren in toenemende mate te maken krijgen met allochtone cliënten, medewerkers en stagiaires. Met welke rituelen, culturele aspecten en gewoontes moet rekening worden gehouden om misverstanden in de zorg zoveel mogelijk te voorkomen? Daarover leren P&O-medewerkers, stagebegeleiders en BPV-docenten meer tijdens de workshop en training 'Diversiteit in de Zorg' van Landstede. Dat meldt de website van Landstede.

De gratis workshop 'Diversiteit in de Zorg' voor P&O-medewerkers van zorginstellingen vindt plaats op 4 september (15.00-17.00 uur). Centraal staat de werving en selectie van nieuwe medewerkers en stagiaires. Ook is er aandacht voor onderlinge communicatie.

De training voor stagebegeleiders en BPV-docenten zal bezocht kunnen worden op 11 of 18 september en 2 oktober (13.00-17.00 uur). Tijdens deze workshop komen onder andere praktijkvoorbeelden van lastige werksituaties aan bod.

De workshopmiddag en de trainingsdagen vinden plaats bij Landstede Training, Opleiding & Advies aan het Westeinde 33 in Harderwijk. Vooraf aanmelden is gewenst. Landstede Training, Opleiding & Advies is initiatiefnemer van het project ‘Diversiteit in de Zorg’, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de provincie Gelderland.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres