Normal_studenten_klas_samenwerken

BARNEVELD - Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld hebben vijf jongeren met succes een training in het kader van een jongerenparticipatieproject gevolgd.

Tijdens deze training leerden zij hoe ze presentaties moeten geven. Daarnaast bereidden ze een presentaties voor over het Centrum voor Jeugd en Gezin en over een ander belangrijk onderwerp.

De deelnemende jongeren bereidden in twee groepen een presentatie voor. De ene groep vertelde iets over zelfvertrouwen, de andere groep over alcoholgebruik. Na de training gaven zij hun presentatie voor diverse groepen jongeren, zoals brugklassers, een jeugdgroep in een kerk en een meidenavond in Buurtcentrum Bronveld.

Ook andere jongeren kunnen de training van het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld volgen. Bijvoorbeeld als vrijwilligerswerk of in het kader van een maatschappelijke stage. Komend najaar wordt gestart met een nieuwe lichting jongeren die als ambassadeur voor het Centrum voor Jeugd en Gezin hun leeftijdsgenoten willen voorlichten.

Via persbericht Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres