SCS Training & Consultancy viert twee decennia deskundigheid in opleidingen

SCS Training & Consultancy, de gerenommeerde opleidingstak van Special Cargo, markeert vandaag met trots haar 20ste verjaardag. Sinds de oprichting in februari 2004 door Hans van der Maat, heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in gespecialiseerde trainingen in gevaarlijke stoffen, logistiek en security. Met Patrick Schoenmaker nu aan het stuur en Hans nog steeds betrokken bij de ontwikkeling van trainingen, blijft SCS Training & Consultancy innoveren en groeien. Dat meldt  Special Cargo Services BV.

Vanuit een bescheiden start met een klein klasje in Oude Meer, heeft SCS Training & Consultancy zich uitgebreid tot een wereldwijde aanbieder van trainingen en opleidingen. De organisatie bedient nu een breed scala aan sectoren, van de olie- en gasindustrie tot expediteurs op Schiphol, en van logistiek dienstverleners tot de chemische industrie. Expertise, compliance en veiligheid staan daarbij altijd centraal.

Trainingen in verschillende werelddelen 

In de afgelopen twee decennia heeft SCS Training & Consultancy haar voetafdruk internationaal uitgebreid, met trainingen ook in (Oost-)Europa, het Midden-Oosten, Afrika en het Verre Oosten. De nadruk ligt op het aanbieden van competentiegerichte opleidingen, aangepast aan de specifieke behoeften van de klanten en de vaardigheden die essentieel zijn voor een correcte uitvoering van werkzaamheden.

E-learnings en digitale trainingen 

Met de opkomst van internet heeft SCS Training & Consultancy haar aanbod geëvolueerd door e-learnings en digitale trainingen aan te gaan bieden, waaronder de baanbrekende 'TDG by helicopter'-training. Oorspronkelijk ontworpen voor Shell-medewerkers, wordt deze training nu wereldwijd afgenomen. De introductie van het opleidingsportaal Special Cargo Online markeert een significante stap voorwaarts in het aanbieden van een gestroomlijnde, toegankelijke manier voor bedrijven om hun personeel op te leiden en hun kwalificaties te beheren.

Toekomst 

Terwijl SCS Training & Consultancy terugkijkt op een indrukwekkende geschiedenis van groei en succes, kijkt het ook vooruit naar de toekomst. Met de professionele organisatie zoals die er nu staat, is het bedrijf klaar voor verdere uitbreiding over de grens.

Door: Nationale Onderwijsgids