Sligro start volgend schooljaar met tweede editie Young Talent Academy

De Sligro Young Talent Academy krijgt dit schooljaar een vervolg. In schooljaar 2022-2023 startte de eerste editie, en deze is erg succesvol gebleken. Zestig studenten die een opleiding volgen tot kok, gastheer of gastvrouw krijgen de kans om hieraan mee te doen. Dat is al een verdubbeling, want aan de eerste editie mochten maar dertig studenten deelnemen. Dat meldt Sligro. 

 

De Sligro Young Talent Academy is een opleidingstraject van vijf dagen, verspreid over het schooljaar. Tijdens de cursusdagen moeten de studenten naar het ZiN Inspiratielab van Sligro. Studenten krijgen tijdens de opleiding de mogelijkheid om te leren en te ontdekken in de praktijk. Dat gebeurt naast de lessen die ze volgen op hun opleiding en naast hun stage. Het programma van Sligro Young Talent Academy biedt ruimte om in te spelen op actuele trends en ontwikkelingen. In het reguliere onderwijs is dat volgens Sligro lastiger te organiseren.

Masterclasses 

De studenten krijgen tijdens verschillende masterclasses nieuwe inzichten en ideeën met betrekking tot hun toekomstige werkveld. De masterclasses worden verzorgd door (horeca)experts, Sligro medewerkers en producenten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk