Nandi van Beurden verrast door impact na deelname Slimste Mens

Nandi van Beurden had nooit verwacht dat haar deelname aan De Slimste Mens zo'n impact zou maken. Na het winnen van het programma Op Zoek Naar Maria maakte de musicalactrice al eens "een storm" mee, maar "dit was wel even andere koek", zegt ze tegen het ANP.

"Ik heb onwijs veel reacties gekregen, op straat en in de supermarkt. Ik vond het een beetje overweldigend", zegt Van Beurden, die tijdens de afgelopen zomereditie van De Slimste Mens tot de finale reikte.

Coronatijd 

Op Zoek Naar Maria werd gemaakt in coronatijd waardoor die impact minder groot was. "Toen kwam je niet zoveel mensen op straat tegen. Dus dat bleef toch een soort losse planeet waar je op fungeerde."

Talloze reacties 

Van Beurden kreeg de afgelopen weken talloze reacties, gaat ze verder. "Mensen zeggen dat ze het zo leuk vinden dat je meedoet, en het dapper vinden. Of ze zeggen: 'dat je dat nou niet wist' en 'wat grappig dat je dit zei'. Of 'waar heb jij die schoenen vandaan'. Het gaat echt over van alles."

De actrice, die momenteel te zien is in de musical De Tocht, speelde de finale met Tom Kleijn en Jörgen Tjon A Fong. De eerste ging er met de winst vandoor.

Door: ANP