Op eigen benen staan met cursussen van Accent Avondschool

Gezond koken, veilig werken met een computer, goed omgaan met geld of beter lezen en schrijven. Accent Avondschool biedt verschillende cursussen die mensen helpen op eigen benen te staan. Sinds kort kunnen inwoners van Albrandswaard ook gebruik maken van een deel van de cursussen die gegeven worden op de locatie van Accent Avondschool in Rotterdam Zuid. Zij betalen hiervoor een kleine eigen bijdrage. Voor de meeste cursussen is dit 75 euro per jaar. Dat meldt de gemeente Albrandswaard.  

De praktische cursussen van Accent Avondschool zijn voor mensen die door een verstandelijke beperking, een leerachterstand of laaggeletterdheid geen ander volwassenenonderwijs kunnen volgen. Ook mensen die geen inburgeringscursus volgen maar wel hun taalniveau willen of moeten verhogen zijn welkom.

Praktische, sociale en theoretische vaardigheden 

Tijdens de cursussen werken cursisten aan praktische, sociale en theoretische vaardigheden. In een ontspannen sfeer, veilig, individueel en zonder prestatiedruk. Ook wordt er aandacht besteed aan creativiteit en vrijetijdsbesteding.

Aanbod 

Kijk voor het aanbod van de cursussen op de website van Accent Avondschool. Op deze website kunt u zich ook aanmelden. De cursussen 2023-2024 starten vanaf midden september.

Door: Nationale Onderwijsgids