LMcare Academy helpt wachtlijsten in de ggz te verkorten

Ggz-aanbieder LMcare lanceert een gratis kennisbank over het online behandelen in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Met de LMcare Academy wil de organisatie als brancheleider verantwoordelijkheid nemen om de ggz betaalbaar en toekomstbestendig te houden. Dat is met 80.000 mensen op de wachtlijst hard nodig. Dat meldt LMcare.

Volgens directeur Ronny Ledent is het belangrijk dat er in de ggz wordt samengewerkt om de strijd aan te gaan tegen de enorme wachtlijsten. “We kunnen niet alleen rekenen op de overheid, de zorgverzekeraars en de beroepsgroepen: het initiatief moet komen van de ggz-aanbieders zelf.”

Tips en oplossingen voor mogelijke problemen 

In de LMcare Academy is informatie te vinden over de do’s en don’ts van het online behandelen. De kennisbank bevat tips en oplossingen voor mogelijke problemen. Ledent legt uit: “Met meer dan 55.000 uur aan online behandelervaring in de ggz kunnen onze behandelaars als experts worden beschouwd. We delen graag onze kennis, ervaring en lessen die we hebben geleerd met onze collega's in het veld.”

Efficiëntie

LMcare Academy hoopt met het delen van expertise dat andere ggz-aanbieders ook kritischer gaan kijken naar hun eigen organisatie op het gebied van online behandelen, triage, debiteurenbeheer, marketing en andere bedrijfsprocessen. Volgens de ggz-aanbieder valt er nog veel te winnen op het gebied van efficiëntie. “Hoewel winst in de zorg soms als een taboe wordt gezien, is het cruciaal om financieel gezond te blijven vanwege de wettelijk vastgestelde continuïteit van de zorg”, aldus de LMcare-directeur.

Voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe content 

“Het is prachtig om te zien hoe een idee dat zes maanden geleden ontstond, nu werkelijkheid is geworden”, besluit Ledent. “We blijven voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe content voor de Academy. We houden enquêtes en interviews, voeren onderzoek uit en hebben speciale werkgroepen opgericht. Dit heeft tot gevolg dat we nog kritischer naar onszelf kijken en voortdurend de status quo evalueren.”

De LMcare Academy is vanaf nu online te bezoeken via https://lmcare-academy.nl/.

Door: Nationale Onderwijsgids