Onderwijsminister Wiersma krijgt nog een laatste kans van VVD-fractie

Onderwijsminister Dennis Wiersma (VVD) krijgt van zijn fractie in de Tweede Kamer nog een laatste kans. Dat zeggen bronnen rondom de VVD. Fractievoorzitter Sophie Hermans heeft in een verklaring aangegeven dat Wiersma tijdens de wekelijkse fractievergadering van de VVD zijn excuses voor zijn gedrag aan medewerkers  en oud-medewerkers heeft aangeboden. Hij was vaak nogal boos en opvliegend. Dat meldt de NOS.

Na afloop van de fractievergadering, die nogal uitliep, wilde Hermans geen vragen van de pers beantwoorden. Ze zei alleen dat de VVD fractie erin geloofd dat Wiersma alles eraan zal doen om ervoor te zorgen dat dit gedrag tot het verleden behoort. Wiersma zelf was op eigen verzoek bij een gedeelte van de vergadering aanwezig. Daarna ging hij op werkbezoek met koningin Máxima. Na afloop van dat werkbezoek gaf hij toe dat hij zijn excuses had gemaakt.

Wiersma zijn gedrag 

De discussie over de minister begon in april, na berichtgeving van De Telegraaf. Wiersma zou volgens ‘anonieme ambtenaren’ vaak door het lint gegaan zijn. Wiersma gaf toen toe dat hij soms scherp uit de hoek kan komen en hij gaf aan met oud-collega’s in gesprek te gaan over zijn gedrag. Begin mei liet hij via Instagram weten dat ook medewerkers van de VVD hadden aangegeven dat zijn gedrag onaangenaam en kwetsend is geweest. Wiersma bood toen al publiekelijk zijn excuses aan.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk