Honderdjarig bestaan van de Haagse Academie voor Internationaal Recht

Op 24, 25 en 26 mei 2023 viert de Haagse Academie voor Internationaal Recht die in het Vredespaleis zetelt haar 100-jarig bestaan. Diverse internationale gasten waaronder diplomaten, politici en vooraanstaande juristen zullen de driedaagse plechtigheid bijwonen. Dat meldt het Vredespaleis Carnegie Stichting. 

De viering begint met een feestelijke zitting op 24 mei en wordt op 25 en 26 mei 2023 voortgezet met een wetenschappelijk colloquium. Gedurende deze drie dagen zullen gerenommeerde juristen en experts op het gebied van internationaal recht in het Vredespaleis bijeenkomen. Zo worden er voor de openingsbijeenkomst op 24 mei meer dan 350 deelnemers verwacht waaronder Joan Donoghue, president van het Internationaal Gerechtshof van de VN, Paul van den Ijssel, Nederlandse Ambassadeur voor internationale organisaties (AMIO), Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag en Mario Búcaro Flores, minister van Buitenlandse Zaken van Guatemala.

Zomer- en wintercursussen 

De Haagse Academie is een centrum voor onderwijs en onderzoek op het gebied van internationaal publiek- en privaatrecht. Tijdens de populaire zomer- en wintercursussen van de Academie worden jaarlijks meer dan 1.000 studenten, toekomstige juristen en diplomaten, uit de hele wereld opgeleid.

Tobias Asser 

De Nederlander Tobias Asser die in 1911 de Nobelprijs voor de Vrede ontving, hielp bij de oprichting van de Academie door een deel van het prijzengeld te schenken. De eerste cursussen van de Haagse Academie voor Internationaal Recht vonden plaats in 1923.

Door: Nationale Onderwijsgids