Gestrand Nederlands zeilschip met leerlingen aan boord kan doorvaren

Het Nederlandse zeilschip Noorderlicht, dat vannacht in Noorwegen aan de grond liep, heeft geen schade opgelopen en kan gewoon doorvaren. De veertien Nederlandse kinderen die aan boord waren gaan nu met hun docenten en de bemanning verder naar Spitsbergen. Over ongeveer drie weken worden ze weer in Nederland verwacht. Dat meldt de NOS. 

Als het vloed wordt kan het schip verder en worden de kinderen opgehaald om door te reizen naar Spitsbergen. Ondertussen krijgen de kinderen les in mediawijsheid. Het zal gaan over wat er gebeurt als je zelf in het nieuws zit. 

Drie tot vier lesuren per dag 

Masterskip is de reisorganisatie die scholieren van 14 tot 17 jaar zes weken school op zee aanbiedt. De leerlingen uit 4 havo en 5 vwo maken drie tot vier lesuren per dag, begeleid door een coach. Ze krijgen vier tot zes toetsen mee die ze aan boord van het schip moeten maken. 

Workshops 

Daarnaast doen de leerlingen ook mee aan workshops over navigatie, zeezeilen, de techniek, de samenstelling van het zeewater en het zeeleven. De kosten liggen tussen de 6500 euro en 8000 euro per reis. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk