Finaleweek De Slimste Mens gestart met 2,8 miljoen kijkers

De eerste aflevering van de finaleweek van De Slimste Mens is maandagavond bekeken door bijna 2,8 miljoen mensen. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO) dinsdagochtend. Daarmee staat de kennisquiz met Maarten van Rossem en Philip Freriks bovenaan de lijst van best bekeken programma's van maandag.

In de aflevering van maandag moest Erik van Looy, die de Belgische variant van de spelshow presenteert, het programma verlaten. In het finalespel moest hij het afleggen tegen acteur Guido Spek. Journalist Haroon Ali had zijn plekje in de aflevering van dinsdagavond al veiliggesteld door 'de slimste van de dag' te worden.

Verkeerde promo 

Vooraf hadden kijkers van het programma commentaar omdat de NPO per ongeluk de verkeerde promo van De Slimste Mens had uitgezonden. Daarin was te zien dat Ali en Spek het opnamen tegen presentatrice Quinty Misiedjan, waarmee werd verklapt dat Van Looy de afvaller zou zijn. In de uitzending van dinsdagavond nemen Ali en Spek het dus op tegen Misiedjan.

Top 3

Na De Slimste Mens was het NOS Journaal van 20.00 uur het best bekeken programma. Daar stemden bijna 2,3 miljoen op af. Het Mooiste Meisje van de Klas maakt de top drie van maandag compleet. Daar keken ruim 1,4 miljoen mensen naar.

Door: ANP