Het Nationale Ballet gaat gratis online lessen voor beginners aanbieden

Het Nationale Ballet komt op het eigen You Tube-kanaal met een reeks van vijf gratis online balletlessen voor beginners. De lessen worden gegeven door voormalige dansers en huidige docenten van de Nationale Ballet Academie. Het gezelschap besloot tot nieuwe lessen nadat een eerdere reeks voor amateurs vier miljoen keer was bekeken.

Het idee voor online lessen ontstond tijdens de eerste corona-lockdown in 2020. Toen waren de digitale lessen nog bedoeld voor de eigen dansers zelf, maar ze werden ook gestreamd via het Facebook-kanaal van Het Nationale Ballet. Omdat er zo enthousiast op werd gereageerd, werden voor amateurs aangepaste lessen op You Tube gezet.

Beginnersniveau 

"De afgelopen jaren hebben balletfans van over de hele wereld onze online balletlessen gevolgd. Velen van hen hebben online gevraagd om makkelijkere lessen, meer beginnersniveau. Ik ben blij te kunnen aankondigen dat we een nieuwe serie online balletlessen gaan uitzenden, speciaal voor beginners", zegt artistiek leider van de Nationale Balletacademie Ernst Meisner.

World Ballet Day 

De nieuwe reeks begint op 2 november, tijdens de negende editie van World Ballet Day.

Door: ANP