Uitspraak MIT over coronabewijs heeft gevolgen voor de zwemveiligheid

Shiva de Winter: "De ‘r’ zit in de maand, en de druk op de coronawet neemt toe. Voorzitter van het Maatschappelijk Impact Team, Jolande Sap, treedt ook naar buiten. Volgens haar is het belangrijk om het coronatoegangsbewijs weer in de gereedschapskist op te nemen. De aspecten van de nasleep hiervan zijn echter nog niet duidelijk onderzocht." Dat meldt ANP Expert Support. 

De Winter: "Het is een tijd waarin zwemvaardigheid op het hakblok ligt met problemen als het personeelstekort, lange wachtlijsten en de energiecrisis. Dit maakt de toekomst van het zwemonderwijs en de zwembaden onzeker.

Psychologische schade en extreme veiligheidsimpact 

Het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij zwembaden en zwemlessen heeft zowel een psychologische schade als wel een extreme veiligheidsimpact opgeleverd. Op het hoogtepunt zaten namelijk 35.000 kinderen thuis omdat de ouders geen toegang hadden tot de zwemschool en daardoor hun eigen kind niet mochten begeleiden en omkleden.

Coronatoegangsbewijs 

Daarom is het heel belangrijk dat het kabinet focust op de toekomst van zwemveiligheid. Invoer van het coronatoegangsbewijs kan gevolgen hebben voor de zwemveiligheid."

Door: Nationale Onderwijsgids