Normal_zwemmen_zwembad_schoolzwemmen

Shiva de Winter: "Rond november moet er een steunpakket liggen voor ondernemers, heeft minister Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) gezegd in Nieuwsuur. Volgens Adriaansens was het niet mogelijk om, net als voor huishoudens, op Prinsjesdag met een plan te komen om ondernemers te steunen." Dat meldt ANP Expert Support. 

De Winter: "De minister geeft aan het mkb gericht te willen helpen met een steunpakket. Adriaansens heeft daarbij hulp nodig van energiebedrijven, dit om inzage te krijgen in het verbruik. Dat verschilt sterk per onderneming. Als voorbeeld noemt zij bakkers, tuincentra en sauna's.

Stijging van energiekosten 

Ook voor zwembaden is dit van belang. Niet alleen met het oog op sport en bewegen, maar ook voor de zwemveiligheid. Zwembaden uit de publieke sector staan hoogstwaarschijnlijk wel op het lijstje. Voor de commerciële tak van de branche is het wachten op uitwerking van de plannen. Gemiddeld loopt een zwembad tegen een extreme stijging van energiekosten aan van ongeveer twee ton per zwembad.

Huur 

Naast de zwembaden zijn er ook verenigingen en zwemscholen die huren. Deze zijn afhankelijk van de doorberekening van zwembaden in de huur. Haast is geboden aangezien de huren eind dit jaar, met het oog op 2023, gaan stijgen. De vraag is of minister Adriaansens op tijd zal zijn voordat er zwemscholen en verenigingen zijn die de huur niet meer kunnen betalen en hun deuren moeten sluiten.

Het is van hoogste prioriteit dat de minister niet wacht tot november, maar eerder open kaart geeft aan zwembaden om de zwemveiligheid te waarborgen."

Door: Nationale Onderwijsgids