ADS Groep Water en Technical Valley starten betaald omscholingstraject

Op 1 december 2022 starten ADS Groep Water en Technical Valley een betaald omscholingstraject van twee jaar om kandidaten zonder technische opleiding of ervaring om te scholen tot Werkvoorbereider. Een traject waarmee twee actuele uitdagingen worden aangepakt: de tekorten binnen de techniek én de problemen op het gebied van de watervoorziening in Nederland. Dat meldt Technical Valley. 

Het nieuwe traject van ADS Groep Water is ontwikkeld in samenwerking met Technical Valley. Beide partijen werkten al eerder samen aan een succesvol omscholingstraject. Dit traject is volledig op maat gemaakt en draait om het omscholen naar de functie Werkvoorbereider voor de sector Water. Het waterbeheer van Nederland moet verduurzaamd worden en daar vloeien veel nieuwe projecten uit voort. Deze projecten moeten zorgvuldig worden voorbereid en uitgevoerd. De Werkvoorbereider is steeds meer de centrale spil in dit proces: een rol die voor ADS Groep binnen de projecten steeds belangrijker is. 

Omscholen van zij-instromers 

Ondanks het feit dat de technische sector met forse tekorten kampt, moeten er de komende jaren nog veel meer vakkundige mensen bijkomen. Daarom kiest ADS Groep Water bewust voor een andere aanpak en focust zich op het omscholen van zij-instromers. Door de kans te geven aan zij-instromers wil ADS Groep Water mede voorkomen dat het probleem van een tekort aan technische mensen wordt verschoven naar andere organisaties. Met het oog op de toekomst is het belangrijk nieuwe technische capaciteit toe te voegen aan de regio. ADS Groep zoekt mensen die altijd al in de techniek hebben willen werken, maar geen technische ervaring of opleiding hebben. Zij krijgen nu de kans zich te laten omscholen voor een baan in de techniek. Voor de deelnemers is dit een kosteloos traject, waarbij zij direct zekerheid en een salaris hebben. 

Duurzame oplossingen 

Naast de kans voor een nieuwe carrièrestap biedt het traject ook een kans om een bijdrage te leveren aan het toekomstbestendig maken van het waterbeheer in Nederland. Door de langere en drogere zomers zijn er de komende jaren duurzame oplossingen nodig voor bijvoorbeeld ons drink- en oppervlaktewater. Om dit te realiseren worden er in de komende jaren veel nieuwe projecten gestart door ADS Groep Water. Zo krijgen de nieuwe werkvoorbereiders direct de kans om een bijdrage te leveren aan de toekomst van Nederland. 

Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden en meer informatie vinden op www.technicalvalley.com/word-werkvoorbereider

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Technical Valley