'Mijn beste vriendin Anne Frank' goed bekeken op Netflix

De film Mijn beste vriendin Anne Frank doet het goed op streamingdienst Netflix. Het drama van regisseur Ben Sombogaart is sinds de wereldwijde release, nu anderhalve week geleden, de op één na best bekeken niet-Engelse productie op Netflix. De film is wereldwijd ruim 18 miljoen uur bekeken, meldt producent Talent United woensdag.

Hoeveel mensen de hele film hebben gekeken, is niet bekend. Netflix maakt geregeld records bekend en wordt daar vaak om bekritiseerd. Het bedrijf geeft namelijk maar heel selectief cijfers prijs; alleen van goedlopende series en films wordt de score bekendgemaakt. Ook laat de streamingservice die getallen niet toetsen door een onafhankelijke marktonderzoeker, zoals reguliere zenders wel doen.

Hannah Goslar 

Mijn beste vriendin Anne Frank is gebaseerd op het waargebeurde verhaal dat Hannah Goslar na de Tweede Wereldoorlog heeft gedeeld. Zij was goed bevriend met het Joodse meisje totdat de familie Frank medio 1942 onderdook in het Achterhuis. De twee meisje zagen elkaar terug in concentratiekamp Bergen-Belsen. In de film spelen Aiko Beemsterboer, Roeland Fernhout en Stefan de Walle hoofdrollen.

Door: ANP