Smurfen maken in 2024 hun rentree in de bioscoop met musical

De Smurfen maken in 2024 hun rentree op het witte doek. Studio's Paramount en Nickelodeon hebben de rechten verworven en hebben maandag volgens Variety plannen gepresenteerd voor meerdere nieuwe speelfilms en series over de blauwe Belgische wezentjes.

De rechten lagen eerder bij studio Sony die in 2013 de laatste grote Smurfen-film maakte. Aan dit project werkten toen grote sterren als Katy Perry en Neil Patrick Harris mee.

Musicalfilm 

Het is de bedoeling dat de Smurfen nieuwe stijl eind 2024 voor het eerst hun opwachting maken in een grote musicalfilm. Het scenario wordt geschreven door Pam Brady, die eerder meewerkte aan de South Park-film. Daarnaast gaat Nickelodeon voor televisie een nieuwe reeks smurfen-cartoons maken.

Gargamel 

De Smurfen waren oorspronkelijk bijfiguurtjes in de stripreeks Johan en Pirrewiet, maar werden zo populair dat ze eigen verhalen kregen. Doorgaans worden zij achternagezeten door tovenaar Gargamel en zijn poes die magische drankjes willen maken van de Smurfen. Tekenaar Peyo overleed in 1992 maar de wezentjes leefden sindsdien voort in boeken, films en series.

Door: ANP