Normal_geld__euro__munt__briefgeld

Op 4 oktober vindt in de Tweede Kamer de derde editie van de Accountability Hack plaats. Twee vraagstukken staan centraal: de bekostigingssystematiek in het onderwijs en het geneesmiddelenbeleid. De Tweede Kamer zoekt naar manieren om  het beleid op beide terreinen beter te kunnen volgen en controleren. Dit meldt de Tweede Kamer.

Iedereen die met behulp van open data een bijdrage kan leveren aan de oplossing van twee beleidsvraagstukken, is uitgenodigd om daaraan mee te werken: of je nu programmeur bent, beleidsmedewerker, datawetenschapper of bijvoorbeeld journalist. Op 17 juni is er een eerste inspiratiesessie in de Kamer.
 
Voor het beste idee is aan het einde van de hack op 4 oktober een ontwikkelbudget van 20.000 euro beschikbaar. Dit geld moet worden gebruikt om het idee om te zetten naar een volwaardig instrument dat leden van de Tweede Kamer gaat helpen bij hun werk.
 

Meer informatie

Inschrijven kan nu. Op accountabilityhack.nl is meer informatie te vinden over het programma, de challengesen deelname. Ook voor de inspiratiesessie van 17 juni in de Tweede Kamer kun je je hier opgeven. Tijdens deze bijeenkomst wordt er meer verteld over de vraagstukken, krijg je tips en trucs en er zal gelegenheid zijn om tijdens de borrel na te praten.
 
Accountability Hack is een initiatief van de Tweede Kamer, het Ministerie van BZK, het Ministerie van Financiën, het CBS, de Algemene Rekenkamer en Open State Foundation.