Normal_hntjongtrojanwarsmarijkedegruijteryamill

Het Nationale Theater en HNTjong presenteren in het nieuwe theaterseizoen 19/20 Trojan Wars: een vijf uur durende marathonvoorstelling voor jongeren, young adults en volwassenen. Jongeren uit heel Nederland worden betrokken bij de voorstelling en staan zelf ook op het podium. Om te zorgen dat jongeren niet de dupe worden van de vaak beperkte schoolbudgetten, is een donatieactie gestart. Dit meldt Het Nationale theater. 

Trojan Wars is een experience over vriendschap, verraad en liefde gebaseerd op de epische verhalen uit de Ilias van Homerus en relateert aan de grote wereldconflicten van nu. De voorstelling gaat op 14 maart 2020 in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Trojan Wars wordt een verpletterende bingewatch-marathon over de verwoestende en fascinerende kracht van oorlog. Tien acteurs spelen meer dan dertig personages uit de Ilias, een verzameling van epische verhalen over een korte periode uit de Trojaanse oorlog. Jongeren uit heel Nederland worden betrokken bij de voorstelling en staan zelf ook op het podium, bijvoorbeeld als soldaat.
 
Op donderdag 16 mei start de kaartverkoop. Gelijktijdig is er ook een donatieactie losgebarsten voor Trojan Wars. "Zo’n gigantisch project kost natuurlijk meer geld dan een reguliere voorstelling", zegt artistiek leider Noël Fischer van HNTjong. "We willen graag dat veel Haagse jongeren komen kijken, maar weten ook dat de budgetten van scholen niet helemaal toereikend zijn. We willen voorkomen dat er om een ouderbijdrage gevraagd moet worden, waardoor sommige kinderen misschien worden uitgesloten. Daarom roepen we onze vaste bezoekers op om een kaartje te doneren. Zo kunnen alle Haagse jongeren van de voorstelling genieten!”
 
Door: Nationale Onderwijsgids