Normal_rss_entry-130083

Het GeoFort in Herwijnen, het Maritiem Museum Rotterdam en het Science Centre Delft maken kans op de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. Tot en met 8 mei kan het publiek stemmen (www.museumprijs.nl) op een van de kandidaten, die door een vakjury werden uitgekozen. De winnaar van de elfde aflevering van de verkiezing, die aan techniek is gewijd, wordt op 18 mei bekend.

Het winnende museum krijgt 100.000 euro om een eigen plan uit te voeren en mag zich 'Museum van het jaar' noemen. GeoFort wil van het geld uitbreiden met een Virtual Reality Experience, Maritiem Museum Rotterdam met een interactieve werkplaats voor maritieme ambachten en en Science Centre Delft een 'state-of-the-art robotlab' waar bezoekers kunnen werken met de modernste robots en zelfs zelf robots kunnen ontwerpen, bouwen en programmeren.

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. Eerdere winnaars van de prijs zijn TextielMuseum Tilburg (2017) en Nationaal Monument Kamp Vught (2016).

Door: ANP