Normal_vrouw_verdriet_depressief_angst

Op maandag 20 november aanstaande vindt er in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam de Akademie van Kunsten-lezing plaats. Het thema is angst. Psychiater en filosoof Damiaan Denys gaat tijdens de bijeenkomst in op wat angst betekent en spreekt daarnaast over de moed om angstig te zijn. Dat meldt de Akademie van Kunsten.

Denys combineert wetenschap en verbeelding op een verrassende manier. Volgens hem bepaalt niet angst onze tijd, maar het vermogen om ons tot angst te verhouden. Denys zegt dat mensen bang zijn om aan angst te worden blootgesteld. Er is moed nodig om angstig te zijn en om angst aan anderen te laten zien. 

Denys is naast psychiater en filosoof ook hoogleraar en neurowetenschapper. Hij is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum en het Nederlands Herseninstituut van de KNAW. Denys is gespecialiseerd in de onderwerpen angst, controle en dwangstoornissen. Behalve wetenschapper houdt hij zich sinds een aantal jaar ook bezig met theater. “Theater laat zien wat wetenschap verbergt”, aldus Denys. Zo maakte hij over het thema angst een monoloog die steeds in ontwikkeling is.

De lezing begint om 19.30 uur en is gratis bij te wonen. Aanmelden is verplicht en is mogelijk via het inschrijfformulier dat te vinden is op de website van de Akademie van Kunsten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids