Normal_letters__taal__alfabetisering__schrijven__lezen

Op zaterdag 28 oktober aanstaande vindt het eerste Kletskoppen kindertaalfestival plaats in Bibliotheek De Mariënburg en LUX in Nijmegen. Spelenderwijs leren kinderen bijvoorbeeld hoe leren praten in zijn werk gaat. De dag is niet alleen bedoeld voor kinderen; het hele gezin is welkom op deze wetenschapsdag. Er staan namelijk veel leuke experimenten en demonstraties op het programma. Dat meldt de Radboud Universiteit Nijmegen.

Het kindertaalfestival wordt georganiseerd door de Radboud Universiteit en het Max Planck Institute for Psycholinguistics, die samen veelzijdig taalonderzoek doen. Behalve experimenten staan er op 28 oktober interactieve lezingen over kindertaal bij te wonen.

De experimenten zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar. Zij leren bijvoorbeeld gebarentaal, ze kunnen oefenen om een digitale papegaai woorden aan te leren en er is een mogelijkheid om hun kunsten als woorduitvinder te tonen. Voor de jongste kinderen zijn er knutsel- en voorleesactiviteiten. Zelfs voor meertalige gezinnen is het festival toegankelijk. Voor ouders is er alle ruimte om de wetenschappelijke experts vragen te stellen over bijvoorbeeld taalontwikkeling of meertaligheid.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids