Normal_verkeer__auto__rijvaardigheid__weg

Onder jongeren zijn verkeersongevallen de grootste doodsoorzaak. Het verkeer is voor deze groep dus niet ongevaarlijk, zeker gezien het gebruik van de smartphone tijdens het autorijden of fietsen. Extra rijvaardigheidstraining moet ervoor zorgen dat jongeren tot 24 jaar beter bewust worden van de risico’s in het verkeer. Dat meldt Metro.

Ford biedt jongeren de extra rijtraining Driving Skills for Life aan. Deze training is gratis en kan worden gevolgd bovenop de reguliere rijlessen. Er wordt ingeschat dat deze toevoeging ervoor kan zorgen dat er uiteindelijk levens worden gered. 

Volgens Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland moet de nadruk van de training liggen op bewustwording. Hij is ervan overtuigd dat de jongeren pas echt weten wat de risico’s zijn van telefoongebruik in het verkeer of het rijden onder invloed wanneer ze zelf ervaren wat er dan gebeurt. Om die reden is de extra rijvaardigheidstraining volgens hem van grote waarde.

De Driving Skills for Life werd de afgelopen jaren al twee keer eerder georganiseerd. Dit jaar vinden de trainingen plaats van 29 september tot en met 1 oktober. Plaats van handeling is het Rijvaardigheidscentrum in Lelystad. Jongeren tot 24 jaar die in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs kunnen deelnemen aan de training. Zij kunnen zich inschrijven via drivingskillsforlife.nl. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids