Normal_algemene_vereniging_schoolleiders_avs_logo
De Onderwijsinspectie vindt zelfevaluatie door schoolbesturen en scholen steeds belangrijker. Maar hoe doe je dat als school? In een eendaagse training voor directeuren staan diverse vragen centraal over zelfevaluatie en hoe dit is toe te passen op de eigen school. Dit meldt Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).
Een school die goed onderwijs verzorgt, hoort zich ook op een goede manier te kunnen verantwoorden. In hoeverre is een school de school die zij wil zijn of zegt te zijn? Dit is een belangrijke vraag als het gaat om het kwaliteitsbeleid, de positionering van de school en de te maken strategische keuzes. 
 
Tijdens de eendaagse training ‘Zelfevaluatie in de school’ wordt onder andere gekeken naar wat zelfevaluatie inhoudt, wat het opbrengt voor de school en wat het vraagt van de betrokkenen. De training is bedoeld voor directeuren in het primair en voortgezet onderwijs en is opgenomen als bron bij het professionaliseringsthema 'Kennis- en kwaliteitsontwikkeling' van het Schoolleidersregister PO. 
 
De training 'Zelfevaluatie in de school' vindt vanaf september plaats op verschillende data in 2017 en 2018. Meer informatie is te vinden via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids