Logo_logo_fraudehelpdesk

De Fraudehelpdesk heeft een lespakket ontwikkeld voor basisschoolleerlingen om hen inzicht te geven in de risico's op internet. Het gratis lesmateriaal richt zich op leerlingen uit groep 5 tot en met 8. Deze leerlingen zitten vaak vele uren per dag op internet, via hun smartphone, tablet of laptop, zowel thuis als op school. Daarmee worden ze makkelijk het slachtoffer van internetcriminaliteit. Dit meldt Fraudehelpdesk.

Het pakket bestaat uit een presentatie voor het op digibord en diverse werkbladen en huiswerkopdrachten voor de leerlingen. De informatie zet kinderen aan tot nadenken over de mogelijke gevaren van internet en over hun eigen surfgedrag. De makers van de lessen geven vervolgens tips hoe kinderen zelf de risico's kunnen verminderen en weerbaarder worden.
Voor docenten bevat het pakket een handleiding hoe zij de het lesmateriaal kunnen gebruiken in de klas.

De Fraudehelpdesk, een particuliere stichting met subsidie van de overheid, wil zoveel mogelijk voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude door hen bewust te maken van de risico's. Ook waarschuwt de helpdesk voor frauduleuze praktijk via de eigen website en via Facebook en Twitter. Slachtoffers van fraude kunnen bij de helpdesk terecht voor advies.

Download hier het gratis lespakket (.zip-bestand) met docentenhandleiding, digibordpresentatie en opdrachten of kijk op www.fraudehelpdesk.nl voor meer informatie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids