Logo_logo_not_2017

D66 maakt zijn aanspraak als onderwijspartij meer dan waar. Althans dat vinden leden van het NOT Onderwijspanel. Drie op de tien ondervraagden zeggen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart op deze partij te stemmen. Op afstand gevolgd door de VVD en de PvdA (beide ruim 12 procent). Alle andere partijen halen de tien procent niet, met als uitschieters naar beneden de PVV en de Partij van de dieren. Dit meldt NOT.

Dit blijkt uit een peiling onder leden van het onderwijspanel. De Jaarbeurs heeft begin dit jaar het initiatief genomen voor dit online panel om de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) beter af te stemmen op de ontwikkelingen in het veld. Regelmatig worden de leden geconsulteerd. In november is hen gevraagd antwoord te geven op een aantal stellingen.

Het onderwijsveld, vertegenwoordigd in het panel, is niet te spreken over het beleid van minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker. Zes van de tien ondervraagden, zo blijkt uit de online raadpleging, vindt dat het duo het niet goed heeft gedaan. De ondervraagden vinden sowieso dat het kabinet onvoldoende focus heeft op onderwijs.

Er is volgens de ondervraagden veel wat het volgende kabinet moet oppakken om het niveau van het onderwijs te verbeteren. De top drie bestaat uit kleinere klassen, verlagen werkdruk en bureaucratie en meer aandacht voor scholing en niveau van de docenten.

De NOT, vakbeurs voor professionals in de kinderopvang en het onderwijs (tot mbo-niveau) wordt van 24 tot en met 28 januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook de Nationale Onderwijsgids is uiteraard aanwezig op de NOT. We zien u graag bij stand 08.C069 in hal 8!

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids