Logo_logo-onderwijssymposia-2017

Uitgeverij SWP organiseert van 17 tot en met 20 januari 2017 de SWP Onderwijsdagen. Tijdens deze dagen vinden diverse symposia plaats voor onderwijsprofessionals in het basisonderwijs en studenten van de pabo. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer hoogbegaafdheid, muziek in de klas en techniekonderwijs. Dit meldt congresorganisatie Logacom.

Hoe geef je kinderen veerkracht mee? Hoe herken je een hoogalert kind? Wat is het belang van technologie op de basisschool? Wat doet muziek voor het kinderbrein en hoe houd je plezier in je werk? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de SWP Onderwijsdagen. Met lezingen en praktische workshops doen de deelnemers inspiratie en handige tips op.

Zo staat hoogbegaafdheid en onderpresteren op het programma voor 17 januari, evenals belevend leren; over lesgeven aan beelddenkers. Woensdag 18 januari zijn het muziekonderwijs en techniekonderwijs aan de beurt. Op het symposium 'Vertrouwen als basis voor de ontwikkeling van kinderen' van donderdag 19 januari komen vragen aan de orde als 'Waarom erger ik me soms zo aan het gedrag van de ene leerling?' en 'Hoe ga ik om met de heftige emoties van bezorgde ouders?. De Onderwijsdagen worden op vrijdag 20 januari afgesloten met een symposium over 'Veerkracht': zowel leerlingen als leerkrachten ervaren meer druk in het onderwijs. Tijdens het symposium leren deelnemers over wat veerkracht is en hoe ze vaardigheden en eigenschappen die leiden tot meer veerkracht kunnen integreren in de lesstof en in de dagelijkse praktijk.

Meer informatie over de afzonderlijke symposia en aanmelden via www.onderwijssymposia.nl. De bijeenkomsten worden gehouden bij Bildung.City in Amsterdam.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids